måndag, maj 31, 2010

Från kampanjfältet!

Yes! Äntligen valår! Äntligen kampanjdags. Jag älskar att kampanja och bedriva valrörelse!

Ikväll påbörjade vi kandidatfotograferingen inför vårt lokala valmaterial. Här en bild på några av oss aktiva centerpartister i Övertorneå. Vi och många fler kandiderar i höstens val och längtar efter att gå ut och vinna val.
I helgen var vi Pello och Juoksengi. Vi fick massor av fint främmande. Riksdagsledamot och landstingskandidaten Stefan Tornberg gjorde oss sällskap. I Pello fick vi kärt besök av bl a Allan Lehto och Eero & Sinikka Ylitalo.

Allan, nyss hemkommen från Spanien, överlämnade varsin påse handplockade och direktimporterade gröna frukter till mig och vår käre partisyster och trogne kampanjmedarbetare snart 86-åriga Svea Lahti. Och gröna avokados passar utmärkt för gröna damer. (Delar av de blev till en smaskig guacamole igår kväll.)

Eero Ylitalo är ordförande för Keskusta Peräpohjola och berättade om deras förestående stämma, där de ska välja ny partiordförande och partisekreterare den 12 juni. Spännande och intressant.
Igår söndag (30/5) besökte vi kosläppet på Luttugården i Soukolojärvi. Det är så roligt och lite läskigt att se de ivriga stora kossorna komma ut ur lösdriftsladugården. Vissa hade så roliga ansiktsuttryck när de kom ut i hagen. Som om de inte riktigt kunde tro sina ögon att de var ute på grönbete. Vissa andra, var riktiga linslusar och såg roade ut över den stora folkliga uppslutningen. De kom fram till stängslet och såg ut som att de ville bli fotade. Det där med kosläpp är såå roligt och jag hoppas att Viktoria och Henrik nu gör det till en tradition som Henrik halvt om halvt utlovade under gårdagen. Nästa år blir tredje året.