onsdag, juni 14, 2006

Borgare, låt oss rocka loss!

Regeringens Norrbottensbesök...
är nu över. Mycket är sagt av borgerligheten såväl på läns- som riksplanet. Av alla kommentarer och artiklar jag läst och tagit del av, är Örjan Pekkas ledare i gårdagens världsblad - och för er som inte vet vilken tidning det är, kan jag avslöja att det är anrika Haparandabladet (HB) - min personliga favorit när det gäller träffsäkerhet. Tyvärr, saknar HB nätupplaga men rubriken på Pekkas ledare lyder "Låt ministrar åka ofjädrad skrinda" och anger tonen.

I ledaren noterar Pekka bl a "De [regeringen] är här för att titta på den utveckling som sker - men som de knappast har bidragit (mer än med vänsterarmbågen) till att skapa." Pekkas lakoniska kommentar till minstrarnas besöksprogram, "Herrejösses så mysigt.", finner jag som älskar ironisk humor också roande. Han avslutar ledaren med att konstatera att ministrarna inte ska slå sig för bröstet över den fantastiska utvecklingen vi har i länet idag och påpekar att de "genom åren gjort vad de kunnat för att försvåra för Norrbottens företagare att verka" och tar fyra-fem exempel på försämringar och centraliseringar regeringen beslutat.

... och de norrbottniska ledarsidorna

Norrbottens-Kurirens Bo Östman var inte mindre underhållande han heller på gårdagens (13/6) ledarsida. NSD:s ledare har blivit så tråkiga och förutsägbara sedan bytet av ledarredaktör. Numera är tyvärr Olov Abrahamsson ofta husbondens lojala och lokala röst. Jag saknar verkligen inte Lotta Gröning som i vart fall de senaste fyra åren på NSD blev minst lika hopplöst och tröttsamt förutsägbar i sina ståndpunkter och ledare. Var finns de oväntade inläggen och vinklarna, de självständigt tänkande och tyckande socialdemokratiska idédebattörerna i Norrbotten? Inte på NSD:s ledarsida i vart fall.

Borgerlighetens energiuppgörelse
var dagens stora och glädjande nyhet. Med detta kan förhoppningsvis Allians för Sverige återta initiativet i debatten och opinionen. Vi har aldrig tidigare i borgerligheten varit bättre förberedda för ett maktskifte än vad vi är idag. Nu - när vi har en solid och stabil politisk grund - måste vi ägna all tid och kraft åt att bli minst lika bra på att föra dialogen med väljarna om våra visioner, förslag och idéer! Nu måste vi få saker att hända. Det brukar vi centerpartister vara bra på!