torsdag, november 05, 2009

Tuffa puckar och coola upplevelser

I veckan kämpar vi vidare tillsammans med företaget och andra för att hitta konstruktiva lösningar på SLP:s akuta likviditetsproblem. Vi måste gemensamt hitta övervintringsmöjligheter då produktionen och verksamheten i Övertorneå är för värdefull för att falla offer i en kortsiktig kris. Vi har så stora möjligheter på lite längre sikt. Personalen och det kunnande som de enskilt och gemensamt representerar har varit en stark framgångsfaktor för det goda kvalitetsrenommé företaget och dess produkter har och under året har nya fina och innovativa lösningar utvecklats och lanserats. Kon får inte dö medan gräset växer!


Vår stora författarinna Gerda Antti gästade oss i förrgår (3/11). Vi följde upp vårens Gunnar Kieri-seminarium med ett seminarium om Gerda Anttis litteratur och gärning. Det blev en fin dag och tillställning och de många deltagarna vittnade om det faktum att Gerda Antti är en av Sveriges mest lästa och älskade författare. Och hon är en av oss! Hon var så cool när hon tog plats på scen och det är så roligt att höra henne läsa sina texter och i tisdags bjöd hon dessutom på visor och sång! Gerda Antti är stor inspiration på många plan.

Coolt var det också igår kväll på Haparanda-Torneås elitseriebandypremiär på hemmaplan! Det blev en riktigt trevlig upplevelse med fin uppladdning och inramning på Cape East med deras häftiga investeringsplaner på 50 mkr i ny spa- och bastuanläggning. We can't wait tills de är klara! Coolt är bara förnamnet. Men bandyn. Det blev kallt om tårna och det var svårt att se bollen. Men. Det var så roligt och så spännande och det gick så bra. Och hela storyn om HT Bandy är i sig oemotståndlig. Och speakern, Tommy Innala, en upplevelse i sig. Vilken fin start på en spännande säsong.

Nu är jag på plats i Arvidsjaur för att tillsammans med kollegor och kommunchefer i länet ha vår årliga länsträff, innan det imorgon blir dags för Luleå och helgens Tornedalsdagar på Kulturens Hus och för oss Övertorneå-fans - även Köksverket. Där after workar vi imorgon och där förfestar vi på lördag. Välkomna dit och häng med oss!