onsdag, mars 03, 2010

Ännu en ny utmaning i sikte

På kvällens årsmöte i Centerpartiet Övertorneå fastställde vi listan till höstens kommunfullmäktigeval. Precis som förra gången det begav sig har vi fått ihop ett bra och blandat team med nya stjärnor och gamla rävar, folk som har varit med länge, ett tag eller som för första gången står inför ett politiskt engagemang. Alla kandidater med det gemensamma att var och en på sitt sätt vill bidra med sina tankar, idéer och erfarenheter för att utveckla Övertorneå kommun de kommande 4 åren.

För första gången sedan 1994 går vi till val för att be väljarna om förnyat mandat att leda och styra Övertorneå kommun. Tidigare har vi fått utmana från en oppositionsroll. Sedan maktskiftet i mitten av mandatperioden har vi tillsammans med de 4 andra partierna i Övertorneå-Alliansen haft förmånen att få omsätta våra idéer till praktisk politik. Stora delar av det program vi gick till val på 2006 är nu genomfört eller på väg att genomföras. Nu är tid att utveckla nya tankar och idéer för hur vi kan fortsätta förnyelsen av Övertorneå kommun och ta vara på de möjligheter och förutsättningar alla vi som bor här faktiskt har.

Precis som förra gången välkomnar vi alla intresserade att vara med och ta fram och diskutera våra kommande förslag och idéer. Vi arrangerar inom kort möten i Hedenäset och Övertorneå för att diskutera just hur och på vilka punkter vi ska förnya vår politik.

Och precis som förra gången har jag fått den stora äran, förmånen och glädjen att anföra Centerpartiets trupper i Övertorneå kommun mot fullmäktige. De här fyra åren har varit utvecklande och utmanande och gett mersmak. För trots att vi hunnit genomföra mycket av det vi gick till val på förra gången, har vi och jag fortfarande mycket kvar att uträtta och ge.

Jag ser fram emot en tät och spännande valrörelse, där jag kommer att be om förnyat förtroende och med liv och lust kasta mig in i kampen om väljarnas kryss. Jag är övertygad om att Övertorneå-Alliansen har ett gott utgångsläge i höstens val och nu blir det upp till bevis för vem som har de bästa och mest konstruktiva idéerna om hur vi ska utveckla vår fina kommun i framtiden. Att fortsätta att jobba för ett förbättrat företagsklimat, ökat entreprenörskap, ökad valfrihet, fler arbetstillfällen, attraktiva boendemiljöer och fler invånare känns som det viktigaste för min egen del.