måndag, maj 05, 2008

En bra dag i Hedenäset!

Huruvida dagens kommunfullmäktige skedde i laga ordning eller inte visar sig säkert inom sinom tid. Oaktat detta behandlade och diskuterade vi ett antal intressanta ärenden.

Före dagens möte hann vi i Centerpartiets fullmäktigegrupp dock med ett par mycket intressanta och spännande företagsbesök och en snabb titt på den omdiskuterade simhallen i Hedenäset. De företag vi hann besöka idag var Betulafog och Hedenäsets närvärme AB, vart och ett på sitt sätt unikt som alla företag är. Betulafog som varit igång i 16 år, sysselsätter just nu nio medarbetare och gör fina och spännande produkter och möbler i olika träslag och går en ljus framtid till mötes.
Lika spännande att se var Hedenäsets närvärme och den 2 MW-panna som sedan snart en månad varit igång. Pannan tuggade flis men kan också ta sig an rörflen och verkade fungera bra till belåtenhet för några av de ägare och initiativtagare som deltog i dagens besök (Br Mansikka, Ulf Hannu och Ulf Zackariasson).

Att mäkta med bloggen, har det varit si och så med, som ni, kära läsare säkert märkt. Men som jag sade i valborgsmässoaftons (30/4) vårtal på Koivumaa fäbod; en ny vår, ett nytt år, nästan ett nytt liv. Nya friska tag och nya chanser. Utan att avslöja för mycket kommer bloggen inom kort att genomgå en stor förändring. Men mer om det inom kort!